Mona Tumbas träningsbrödraskap - Nordvästskånes mänskliga ångtröskverk

Agga gagga gagga

Omstart

Nu är semestern slut! Men akta så du inte tar i för mycke! (titta va ful man kan bli)

The Klubb of boring fitness

onsdag 6 oktober 2010

Mister Walker


När jag walkade idag så kom jag bort alldeles och hade ingen aning om var jag var. Sen kom jag hem. Oj, sicket sätt att få spänning i sin tillvaro! Det är jag och Anders Glenmark!

tisdag 28 september 2010

Pga sjukheten som drabbade först Jon och sedan mig kom jag aldrig till Göteborg utan är kvar på stugan. I morron tänkte jag däremot vara frisk nog för yoga.

fredag 24 september 2010

Pust OCH PES

Igår tränade jag (vanliga programmet) och det var så jobbit så jag glömde att ha tråkigt. Sen åkte jag till stugan, och i morron blir det göteborg. Nu ska jag ut och walka.

onsdag 22 september 2010

I måndags tänkte jag "kiropraktor imorron - säkrast att inte träna", igår eftermidda "säkrast att ta det lugnt". Jag tycker mig minnas att han har sagt att jag ska va försiktig med sånt, antingen före eller efter. Jag borde ha frågat men tycke det var säkrast att låta bli. Idag yogade jag och det var ganska jobbit. Jag hade tänkt gå hem men det fick va. Det blir allt mindre kontakt med underlaget, det måste vara därför det var så jobbit.



fredag 17 september 2010

Pes

Idag både pustade och pesade jag. Det var både tråkigt och ovanligt jobbigt. Efteråt gick jag till torget och åt en San franscrisco style burito, vegetarisk, lagom stor och med lagom stark sås. Det var vad jag beställde åtmiståne men såsen var faktiskt lite klen. Ett kreolspråk håller på att utvecklas vid burritovagnen - mer om det tar vi muntligt vid lämpligt tillfälle.

söndag 12 september 2010

Min telifon kan filma och göra text

Pass för det!


I förrgår simmade jag. Idag orkade jag inte leta upp tortyrdressen så jag körde två timmars forcerad powerwalk i stället. I jämnhöjd med Ramlösa station fann jag en parkeringsplats med en skylt som fångade mitt intresse. "Svenska Nicke Lilltrollsförbundet" har uppenbarligen en P-plats där. Alla vet ju att Nicke Lilltroll var ett populärt barnprogram i Sveriges Radio på 50-talet; men att han har ett förbund, och att detta är försett med tjänstebil, det är ju alldeles merrklitt!

fredag 10 september 2010

Idag var jag på akademin och led. Jag rodde i tolv minuter och slet lite lagom i dom tre maskiner som bödeln valde ut åt mig en gång för länge sen. Sedan gick jag hem och lade mig på spikmattan. Där känner man definitivt kontakten med underlaget!

fredag 23 april 2010

Idag tränade jag igen (det gjorde jag för övrigt även måndag och fredag i förra veckan). Jag rodde i tio minuter, det var tråkigt och jobbigt. Sedan försökte jag crosstraina men gav upp efter mindre än en minut. Sen slet jag lite i apparaterna, mest bara tråkigt. S C H L O U B B !

fredag 9 april 2010

Cråsstrajnörr

Igår var jag i pinans hall. Efter att ha rott i några minuter klev jag upp i en cråsstrajnörr. Jag försökte förstå mig eländet själv, men det blev mest gungande i höjdled utav det. Instruktör-Måns sa åt mig att göra som när jag springer, men hur gör man då? Det gör man liksom bara, helst på någorlunda plan mark. Efter lite gungande till lyckades jag "springa" i några sekunder, men när jag föll tillbaka i gungandet hade jag fortfarande ingen aning om hur springandet egentligen gått till. Efter fyra minuters omväxlande gungande och springande var jag iallafall synnerligen uppvärmd och övergick till att sitta och flåsa i några minuter. Resten av träningen var enbart tråkig.

måndag 29 mars 2010

Min siffermaskin vägrar visa några bilder från den här sidan just idag. Mina träningspass den 23dje och 26tte och idag kan enkelt sammanfattas med orden det var tråkigt.

söndag 28 mars 2010






Korvkaka

http://www.recept.nu/1.233400/recept.nu_redaktionen/huvudratt/kott/gammaldags_korvkaka

Den fantastiska maträtten som Ture Sventon får se transmogrifierad av kylskåpsingenjör Hjalmar Hjortrons uppfinning "Nordpolen". Föda för riktiga träningsgiganter!

Vått vatten


Idag simmades det. Jag glömde räkna längder men i 20 minuter plaskade jag fram i ett tempo som i alla fall var snabbare än mongosarna och tanterna i bassängen.

På vägen upp tappade jag mina glasögon och fick plocka upp dem från bottnen med tårna. Det var spännande. Nu sitter jag och gottar mig i klordoften. GOMIDDA!

tisdag 23 mars 2010

Power Walk


I lördags orkade jag inte gå till Institutet innan de stängde. På kvällen tog jag därför på mig en tjockare gymnastikdress, fyllde musikapparaten med Dub War och Bollywoodpop och gav mig därefter ut och marscherade i rask takt. Det gick undan. Det var skönt. Det var även mörkt. Och dimmigt. Efter en timmes powerwalkande märkte jag att jag inte riktigt visste var jag var. Fotsulor och lår började kännas lite ankomna. Det började duggregna. Jag hade ingen telifon. Inga busspengar.


Det tog tre kvart tills jag kom hem. Det vcar riktigt spännande.


Idag är det tisdag. Det betyder Institutet.

Men.

Just idag beslöt jag mig för att skolka.

Nu sitter jag med magen full av spagetti kryddad med bisarrt pulver och lyssnar på en rumänsk arg predikant i radion. Snart ska jag se på TV.

Halleluja!

lördag 20 mars 2010

Fitness & ekonomi


Av någon anledning tänker jag på låten "Sex and workout" av the Nykels.

Nåväl.

Den ekonomiska slutsatsen av mitt första fitnnesshalvår är följande:


Medlemskap halvår kr 2800


35 gånger tränat


80 kronor per träning



Det känns på nåt vis dyrt. Men men, nu har jag köpt ett årsmedlemsskap för 4100 kroner. Det återstår att se vad det plir omräknat per besök på institutet.


Chlob.

tisdag 16 mars 2010

I morse var jag hos kotamiral Nelson och fick ryggen rättknäckt. Därefter promenerade jag i solskenet, bl a på Stefans väg. Jag tänkte skolka från träningen, jag är ju sårad, man kan väl inte slösa bort det fina vädret inne i tortyrkammaren??! MEN! Efter att ha lunchat och vilat gick jag dit ändå!

Jag känner därför att jag gjort mig förtjänt att inleda påskfirandet, och med hjälp från Mariestad hoppas jag att det ska bli riktigt angenämt.

söndag 14 mars 2010


Jag tränade i fredags. Det kändes så enormt spännande att jag råkade hemlighålla det då vi träffades igår. Det var naturligtvis ett grovt brott mot brödraskapets grundregler och jag ångrar mig djupt. Förlåt mig, bröder! (Förövrigt så ökade jag belastningen i PecFly-plågaren med ytterligare 5 kilogram även)

S C H L O U B N

Söndagens träning ägnades åt spinning. Jag hade en apparat som inte var fullt så snygg som den på bilden. Min apparat hade en bildskärm där man kunde se nunan av en förnumstig amerikansk coach som gav vägledning i spinningens mysterier.

söndag 7 mars 2010

Träna hit och dit

Igår tränade jag följande saker:

* Sova länge (ovanligt framgångsrikt, klarade mig till åtta).

* Tänja bukhinnorna (Kostic-mat i sedvanlig mängd).

* Säga nej (avböja ännu mer Kostic-mat och slivovice).

På grund av allt detta febrila tränande så glömde jag alldeles bort att gå till gymmet. Det hinns nog inte riktigt med i dag heller, för jag och Verica ska åka bil och regognoscera lite inför saker som ska göras i sommar.


...dessutom måste jag säga att frisören tränade väldigt fräsigt!

fredag 5 mars 2010

Igår tränade jag. På eftermiddan, det har jag aldrig gjort förr. Men det var inte kul för det. Däremot så var det inte så jobbigt trots att jag hade hjälmen på. Varje gång som jag loggar in här så väljer jag att den ska komma ihåg mig, men det gör den inte. Varför är den så tjaskig mot just mig?

måndag 1 mars 2010

Jag tränade i förmiddags. Det samma gjorde jag i tisdags även förövrigt. På min anstalt finns det skåp (som ser ut som skåp) men jag brukar bära med mig mina värdesaker i en Thailänsk Karenväska. I dag ökade jag belastningen i maskinerna. Det var tråkigt ändå.

söndag 28 februari 2010


Idag var det mysigt att träna. Så här ser skåpen ut på min anstalt. Anteckna, intresseklubb, anteckna!


tisdag 23 februari 2010

Krasch=bra



När jag tränade idag så tänkte jag "fy bubblan vad tråkigt". Kort därpå slutade crossrampen att fungera.


På jobbet idag så slutade min mobiltelifon tvärt att fungera. Det var inte lika kul. Nu använder jag din kasserade apparatur.




lördag 20 februari 2010


Den store hödrängen ovan där ligger verkligen i denna vinter.
Även markpersonalen får mer och mer jobb.

fredag 19 februari 2010



I morse tränade jag. Det var femte gången, och fem gånger är för det mesta fem gånger. Sen kom en leverans från Öllsjö, bl.a. två gitarrer och en balalajka. Taklampa och gardiner även. Nu är det nog bara ett vettigt datorbord som saknas i mitt hem. Och Benno behöver en tvilling. KlubbelubbelubBEN

torsdag 18 februari 2010

Hödrängen



Efter att ha traskat i 50 minuter i det genuint ariska vädret med träningsgrejerna i ryggsäcken beslöt jag mig för att träna lite Ghost Recon i stället.




tisdag 16 februari 2010

X


10
Nu har en annan varit på sitt institut för tionde gången det här året. Lite mindre än planerat, men väldigt många fler gånger än i februari förra året.
I duschrummet stod en autist i givakt och stönade ödesmättat. Det gjorde stämningen lite extra klubbig.

måndag 8 februari 2010

I morse tränade jag, det var tråkigt. Och jobbigt. Det verkar som om hjälmen gör det mycke jobbigare. Å det är jobbigt att befinna sig bland en massa folk som pratar om sport. Men man känner sig tacksam för att man inte är en sån själlös idiot, som tror att världens öde avgörs i nån hockymatch. Imorgon åker jag till Göteborg. Men jag måste packa först. Pust pes

söndag 7 februari 2010


KLAAB!!! När jag torkade upp efter disken för en stund sen så råkade jag vispa ner min teifaun i baljan. Jag plockade genast isär den och torkade där det går,det blir spännande att se om den funkar när jag monterar ihop den imorgon.

lördag 6 februari 2010



Klubbeklubbeklubbeklubb


Klab klab klab klabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb


Det är inte så farligt som det låter. Men ibland blir man lite kinkig när datan muckar och beter sig klubbigt.
Ibland drömmer man sig bort, till jämtlands älgreservat.

fredag 5 februari 2010

I morse tränade jag med hjälm. Det var varmt och allt kändes mycke jobbigare. Sen kom fadren hit och gjorde två hål i väggen. Vi åt lunch på resturang Natalie, och åkte till hamnen för att spana och fota fåglar. Men allt vattnet i hamnen var fruset och vi måste gå ända till järnvägsbron för att hitta öppet vatten. Där fanns en ålakråka och pappa blev överlycklig.

Igår påstod jag att det var broccoli Elvine hade avbildat i sitt brev till mig. Förlåt. Vem som helst kan ju se vad det är för någon grönsak.

måndag 1 februari 2010

Scho alla läsare! Jag tränade i förmiddas, därefter åt jag upp min sista nyinflyttad-kupong på Donulds. Sen köpte jag kaffe på maxi, både flytande och hela bönor. När jag sen kom hem och ställde mig i duschen upptäckte jag snart att det var stopp i vattenlåset. Det var enkelt att rensa så jag undrar varför inte Ängelholmshem gjorde det innan jag flyttade in (Jag har svårt att tro att alla paprikafrön mm partiklar kommit från mig på bara två månader). Good middag!

torsdag 28 januari 2010

Idag tänkte jag vara lat: ta bussen norrut och sen få massor med D-vitaminer av fader Helios medan jag promenerade hem. Men jag missade bussen och gick i stället söderut, in till stadens hjärta. Där blev jag antastad av en kvinna som hade kört fast i snöslasket. Hon måste ha lagt märke till min stabila bål, hon bad mig putta igång bilen. Jag ställde naturligtvis upp, och mina och bilens förenade hästkrafter övervann till slut slasket. Vilken tur för henne att jag börjat träna!

onsdag 27 januari 2010

Schloobn

Chefen skickade hem mig två timmar för tidigt för det var risk att man inte skulle kunna ta sig hem i snövädret. Nu kör jag ett träningspass av tjeckisk öl och skotsk whisky bara därför att locka fram ett skratt.


Herr Slas-Has verkar vara född till magtränare.


Det är väldigt fräsigt!
Idag var jag på ackademien och studerade. Här skådas en PecFly. Man sitter med näsan hitåt och armarna rakt ut, och så för man ihop handtagena framför sig. När jag skulle använda den var den upptagen, så jag tog mag-maskinen istället. När jag var klar med den och hade vilat satt samma pekka kvar. När jag hade suttit och glott på honom i någon minut unjefär så gav han upp till slut. Visst är livet stundom underbart!

måndag 25 januari 2010


En annan bild på samma sköna grabb!
Jag började skriva innan jag valde bild, så enkelt var det. Tjo vad det viftar!
Här roddas det maskin! Det var skittråkigt. Nästa gång ska jag ha musik, jag tror det ska hjälpa.
Förutom rodden gick jag på löpband och cyklade. När jag var varm i kläderna fick jag göra nåt dom kallar ryggdrag, PecFly och en magövning som liknar sit-ups fast man sitter upp i en maskin som gör motstånd. Det var som sagt tråkigt men inte särskilt jobbgit.

torsdag 21 januari 2010


Kvällsträning. Hemma från anstalten lite efter nio. Skön känsla.


Igår köpte jag två radiostyrda helikoptrar. På tal om ingenting.

tisdag 19 januari 2010


Idag var jag på plågoinstitutet och körde cross trainer i 30 minuter. Det var ganska lätt. Nästa gång ska jag ha högre belastning.


Dagens mysterium var mannen som duschade vid sidan om mig. Han hade fullt med tatueringar på armarna. På ryggen hade han någon sorts oidentifierbart bludder. Var det en stor slafsig ryggtatuering? Var det rygghår, framväxt i en mystisk oval? Det var inte lätt avv avgöra, utan glasögon i en ångande dusch.


Jag undrar så vad det var. Tatuering? Hår? Psoriasis?


Den frågan kommer nog att följa mig till graven... GOMIDDA!
För att stabilisera min bål ytterligare tänkte jag idag äta en semla på Nisses café, men när jag kom dit var där redan en massa andra pensionärer. Jag fortsatte då till mormor Olgas, där jag åt en så kallad kondiskaka, då semlor helt saknades i hennes utbud.

söndag 17 januari 2010



Så här ser jag ut när jag står och sprätter i min träningsuniform samtidigt som jag övar bålstabilitet med mitt sjukgymnastgummiband. Ali ali.

2010-01-17


Puh! 20 minuter i trappmaskin. Det blir 75 våningar, säger maskinen. Samt 227 kCal, dessutom. Det blev rätt svettigt, men jag hade kunnat ta 30 minuter också, men jag var feg i starten så jag ställde in tiden lite snålt. Fullt med kommatecken, det känns som om det har blivit dagens skiljetecken, typ.
Trappmaskinen på bilden har inget sammanhang med artikeln.

lördag 16 januari 2010

Equipment var det ja


En ambitiös träningskille laddar sin gympapåse redan kvällen innan.

Equipment!



När bröderna gick på jakt efter taklampa så slutade det naturligtvis med tränings... eller nånting...

Bemparns anstalt för fysisk fostran


Slas-Has tempel för kroppskultur


I begynnelsen var korven

Hej och hå. Bemparn och Slas-Has. Laddade som få. Redo för att träna sig till den yppersta toppform!